Περιοχή

Το γραφικό εστιατόριο Εύρυτος διαθέτει τους καλοκαιρινούς μήνες μία ξύλινη εξέδρα ακριβώς πάνω από το ποτάμι, για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο την επαφή με τη φύση απολαμβάνοντας τις νοστιμότατες πέστροφες στο περιβάλλον τους. Ανάμεσα στα έλατα και τα γάργαρα νερά η απόλαυση του φαγητού γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα υπάρουν πολλές επιλογές μικρών αποδράσεων και αξιοθέατων.
Η ιστορική Ιερά Μονή Κορώνης που χτίστηκε στα 1123 και διαθέτει πλούσια ιστορία, η ιερά Μονή Πελεκητής που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων με καταπληκτική θέα στη λίμνη Πλαστήρα, σμιλευμένη ουσιαστικά μέσα σε σπηλιά είναι δύο από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία στη λίμνη Πλαστήρα.
Μία επίσκεψη στα χωριά Μεσενικόλα, θα σας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του καλού κρασιού, αφού η περιοχή φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της και μάλιστα η γιορτή κρασιού τον Αύγουστο στο Μεσενικόλα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και επισκεπτών της λίμνης Πλαστήρα.
Η περιήγηση σε νερόμυλους και δριστέλες στην περιοχή της Κεραναφορικά με τη βιοποικιλότητα της λίμνης Πλαστήρα.
Το παρατηρητήριο προσφέρει μία από τις καλύτερες προτάσεις σημείων φωτογράφησης της λίμνης Πλαστήρα από ψηλά, όπου η θέα φτάνει μέχρι και τον Όλυμπο.
Το φράγμα, το Μουσείο Πλαστήρα, η Νεράϊδα και τα φιορδ Καστανιάς είναι κάποιες κοντινές προτάσεις απόδρασης για όσους επιλέξουν ως ορμητήριο την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.